Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil rodinný dům

K rozsáhlému požáru rodinného domu došlo dnes (23. února 2009) dopoledne v obci Osek na Jičínsku. Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky na místo vyjeli dnes v 09:51 hodin. Jednotka dobrovolných hasičů z Jičína zůstala na své základně v záloze.

Územní odbor Jičín

K rozsáhlému požáru rodinného domu došlo dnes (23. února 2009) dopoledne v obci Osek na Jičínsku. Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky na místo vyjeli v 09:51 hodin. Jednotka dobrovolných hasičů z Jičína zůstala na své základně v záloze.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří v prvním patře rodinného domu typu okál. Dům byl podezděný, jednopatrový s půdním prostorem. Plameny se z prvního patra velmi rychle rozšířily přes stropy do podkroví a na střechu domu. Uvnitř domu hasiči našli hořící propan-butanovou láhev, kterou nechali vyhořet. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 11:09 hodin.

Stále probíhají dohašovací práce, hasiči rozebírají poškozené stropy a střešní konstrukci a vyklízejí zničené vybavení domu. Požár se zatím nepodařilo zlikvidovat. Majitel domu odhadl škodu předběžně na 1,5 milionu korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.



Foto: hasičská stanice Jičín

Info: HZS Královéhradec­kého kraje

-wap-

Sdílet