Čtvrtek 4. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Benešovsku se uskutečnilo cvičení složek IZS s větším počtem zraněných, simulována byla nehoda autobusu

V pátek 5. května 2017 v 10.00 hodin byla velitelem benešovské stanice mjr. Mgr. Jiřím Černovským nahlášena na tísňovou linku 112 dopravní nehoda autobusu s větším počtem zraněných osob poblíž obce Bořenovice.

K události zamířily všechny tři základní složky integrovaného záchranného systému Středočeského kraje, které ovšem dopředu věděly, že se jde o taktické cvičení zaměřené na spolupráci jednotek u nehody s velkým počtem zraněných lidí.

Profesionální hasiči ze stanic Benešov a Vlašim společně s dobrovolnými sbory obcí Postupice, Chotýšany a Teplýšovice se postupně zapojili nejprve do roztřídění a označení zraněných osob pomocí metody START, následně do jejich vyproštění z autobusu a poté pomohli zdravotnické záchranné službě při ošetřování a při simulovaném transportu osob do sanitních vozidel.

Poté bylo cvičení ukončeno a následovalo krátké vyhodnocení. V rámci odborné přípravy jednotek SDH se celá akce opakovala, když si dobrovolné jednotky předurčené na dopravní nehody tuto událost vyzkoušely také.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
Sdílet