Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda dvou osobních automobilů v Příbrami

Dne 24. 2. 2009 v 7:42 hodin byl vyhlášen poplach jednotce stanice Příbram HZS Středočeského kraje-územní odbor Příbram. Nahlášena byla dopravní nehoda dvou osobních automobilů se zraněním osob na silnici 1.třídy č.66 v Příbrami – místní části Brod. Na místo události vyjela technika CAS 24 Mercedes Atego (1+4) a AJ AV 14 T815 (1+1).

ne 24. 2. 2009 v 7:42 hodin byl vyhlášen poplach jednotce stanice Příbram HZS Středočeského kraje-územní odbor Příbram. Nahlášena byla dopravní nehoda dvou osobních automobilů se zraněním osob na silnici 1.třídy č.66 v Příbrami – místní části Brod. Na místo události vyjela technika CAS 24 Mercedes Atego (1+4) a AJ AV 14 T815 (1+1).

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu dvou osobních automobilů, které se střetly ve vysoké rychlosti. Jedno havarované vozidlo se nacházelo na komunikaci a druhé mimo komunikaci cca 5 m. Obě havarovaná vozidla setrvala na kolech. Průzkumem bylo zjištěno těžké zranění u jedné osoby a lehké zranění u čtyř osob. Zasahující příslušníci byli rozděleni do tří skupin a započali s předlékařskou péčí.

Po příjezdu ZZS bylo společně prováděno vyprošťování dvou zraněných osob z osobního vozidla a jejich transport do vozidel ZZS s následným ošetřováním. Po celou dobu zásahu byly zraněné osoby v šoku a při vědomí.U hava­rovaných vozidel bylo provedeno protipožární opatření a kontrola na únik provozních náplní. Policie ČR uzavřela místo události.Po rozhodnutí lékaře ZZS o povolání vrtulníku pro jednoho z těžce zraněných bylo vytvořeno místo pro jeho přistání a navedení na určené místo. Společně se ZZS byl proveden transport zraněné osoby do vrtulníku.Na odstranění následků dopravní nehody na komunikaci byla prostřednictvím KOIS přizvána Správa a údržba silnic.

Místo události bylo následně předáno dopravní Policii ČR. Vozidlo AJ AV 14 T815 bylo vysláno KOIS na dopravní nehodu kamionu mezi městem Rožmitál pod Třemšínem a obcí Hvožďany a CAS 24 Mercedes Atego se vrátilo na základnu stanice HZS Příbram.

Text: mjr. Ing. Jarmil Soukup
velitel stanice HZS Příbram


-kaw- 

Sdílet