Sobota 19. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár a dopravní nehoda u hořovických hasičů

Dne 26. 2. 2009 ve čtvrt na dvě ráno byla krajským operačním střediskem v Kladně vyslána jednotka profesionálních hasičů z Hořovic s technikou CAS 24 Mercedes a CAS 32 Tatra 815 do areálu místní firmy

Dne 26. 2. 2009 ve čtvrt na dvě ráno byla krajským operačním střediskem v Kladně vyslána jednotka profesionálních hasičů z Hořovic s technikou CAS 24 Mercedes a CAS 32 Tatra 815 do areálu místní firmy Saint – Gobain Sekurit ČR, s. r. o. Na místo přijela na pomoc i JSDH Žebrák s CAS 32 Tatra 815.

Průzkumem bylo zjištěno, že se jednalo o požár el. topidla v místnosti. Požár byl zaznamenán el. požární signalizací a uhašen pracovníky firmy před příjezdem hasičů. Jednotka provedla obhlídku místa požáru a po zjištění, že nehrozí žádné další riziko opětovného vzniku požáru, předala místo události zástupci firmy a vrátila se zpět na základnu. Zde si dlouho nepobyla, neboť pár minut po druhé ranní byla vyslána k dopravní nehodě osobního automobilu se dvěma zraněnými osobami do Žebráku, poblíž nájezdu na dálnici D5.

Zranění byli předáni do péče ZZS a u havarovaného vozidla, které skončilo mimo vozovku, provedli hasiči protipožární opatření. Hasiči z Hořovic zde zasahovali s technikou CAS 24 Mercedes a RZA VW Transporter. Kvůli prohlídce vozu a okolí byl k nehodě povolán i příslušník z požární stanice Beroun s termokamerou. Prohlídka pomocí termokamery vyloučila přítomnost dalších osob ve vozidle v době nehody.

Během prvního zásahu byla povolána JSDH Komárov s CAS 25 L 101 jako záložní jednotka na požární stanici do Hořovic.


por. Ing. Milan Provazník
komisař, oddělení zjišťování příčin požáru
Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje
územní odbor Beroun

-miw-

Sdílet