Pondělí 7. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidlo skončilo po nehodě u Uherského Ostrohu mimo silnici, pro zraněného přiletěl vrtulník

Profesionální hasiči z Uherského Hradiště dorazili na místo hlášené dopravní nehody u Uherského Ostrohu 15. května 2017 v 11:50 hodin. V dalších minutách je posílili také dobrovolní hasiči ze Strážnice, kteří byli na místo vysláni v rámci mezikrajské výpomoci.

K dopravní nehodě osobního vozidla zn. Ford Focus došlo na komunikaci v části Uherský Ostroh – Ostrožské Předměstí směrem na obec Blatnice.

Vozidlo narazilo do betonového mostku, několikrát se převrátilo a skončilo mimo komunikaci. Ve vozidle cestovaly dvě osoby. Těm poskytli první pomoc svědci nehody. I když bylo hlášeno zaklínění obou osob, jejich vyproštění hasiči nebylo nutné.

Na místě události přistál vrtulník letecké záchranné služby, který jednoho z účastníků nehody transportoval k dalšímu ošetření do nemocnice. Druhý zraněný byl převezen sanitou.

Hasiči na místě asistovali záchranářům, pomohli s transportem zraněných, zajistili místo nehody a zabezpečili vozidlo proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Ještě před odjezdem z místa události převrátili havarované vozidlo zpět na kola a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbenty.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet