Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Dolním Poříčí zasahovali hasiči u vážné nehody, zraněného řidiče museli vyprostit

Profesionální hasiči ze stanice Strakonice vyjeli v sobotu 20. května v 17:44 hodin do Horního Poříčí, kde v části obce Dolní Poříčí byla ohlášena dopravní nehoda s nutností vyproštění zraněných osob.

Průzkum na místě ukázal, že havarované auto tovární značky Ford Mondeo vyjelo ze silnice, narazilo do stromu a skončilo zcela mimo komunikaci. Ve voze zůstal zaklíněný zraněný řidič, jeho dva zranění spolujezdci byli z auta venku.

Hasiči na vyproštění řidiče použili hydraulické vyprošťovací zařízení a během několika minut ho předávali zdravotníkům ZZS. U nehody přistál vrtulník LZS, který dva zraněné transportoval do nemocnice. Třetí zraněnou osobu zdravotníci převezli sanitkou.

Zasahující strakonická jednotka po vyproštění a asistenci při naložení zraněných zajistila havarovaný Ford proti požáru a pod auto instalovala sorpční rohož pro zachycení vytékajících provozních kapalin. Po ukončení záchranných prací hasiči předali nehodu policistům k šetření.

Když Policie ČR ukončila svoji práci, hasiči pomohli naložit zničený Ford na vůz odtahové služby a dokončili úklid vozovky. Událost operační středisko ukončilo krátce po půl deváté večerní.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet