Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 5. března 2009

Přehled zásahů hasičů v Královehradeckém kraji během včerejší směny.

Hradec Králové

Hradečtí hasiči byli v pravé poledne přivoláni k dopravní nehodě na okruhu u Brněnského kruhového objezdu v Hradci Králové. Na semaforech se srazila dodávka a dvě osobní vozidla. Řidič dodávky musel zabrzdit za před ním jedoucím vozidlem, další dvě vozidla Volkswagen Golf a Toyota nestačila dobrzdit a postupně do sebe narazila. Dvacetiletá řidička Golfu byla převezena k vyšetření do nemocnice, nikdo další nebyl zraněn. Z vozidel nedošlo k úniku provozních kapalin. Hasiči předali místo nehody Policii ČR a vrátili se na základnu.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí vyjeli k dopravní nehodě, která se stala na silnici u Nové Vsi. Řidič osobního vozidla Škoda 120 vyjel mimo vozovku a skončil částečně v příkopu. Dvě osoby byly zraněny a převezeny záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Po zadokumentování události vyprostili havarovaného vozidlo a odstavili jej mimo hlavní silnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Rychnov nad Kněžnou)

Jednotka dobrovolných hasičů z Rokytnice v Orlických horách vyjela k likvidaci olejové skvrny z komunikace na náměstí T. G. Masaryka v Rokytnici v Orlických horách. Z neznámého vozidla unikly zhruba dva litry motorového oleje. Hasiči zasypali olejovou skvrnu sorbentem a odstranili z vozovky.

Územní odbor Náchod

Hasiči z Broumova byli ve 12:38 hodin přivoláni do městské části Olivětín, kde došlo k ucpání kanálových propustí. Hasiči pomocí trhacích háků odstranili naplavené roští a kusy dřeva z kanálové propusti a zprůchodnili tok řeky.

Hasiči z Jaroměře vyjeli k dopravní nehodě osobního vozidla, které v ulici E. Beneše v České Skalici narazilo do zábradlí. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin. Hasiči odtáhli vozidlo mimo silnici, aby neomezovalo provoz.

Náchodští hasiči pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity v Družstevní ulici v Náchodě – Bělovsi.

Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči z Trutnova byli ve 12:28 hodin přivoláni k vážné dopravní nehodě osobního vozidla u Janských Lázní. Řidič osobního vozidla vyjel mimo silnici a narazil do stromu u stráně. Automobil skončil nakloněný ve stráni a uvnitř zůstal uzamčený zraněný řidič. Hasiči nejprve upevnili automobil navijákem, aby nedošlo k pohybu a sjetí ze stráně. Rozbili okno u zadních dveří a otevřeli dveře vozidla. Zraněného muže pomohli naložit do nosítek a transportovat do sanity. Následně provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Pomocí navijáku vyprošťovacího automobilu vytáhli vozidlo zpět na silnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Hasiči HZS Správy železniční dopravní cesty Hradec Králové vyjeli k zajištění uvolněných kamenů nad železniční tratí mezi Chvalečí a Petříkovicemi.

Územní odbor Jičín

Hasiči z Jičína vyjeli k dopravní nehodě, která se stala Jiráskově ulici v Jičíně. Řidič osobního vozidla narazil do sloupu veřejného osvětlení. Jedna osoba byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních látek. Na místě zasahovali pracovníci Technických služeb, kteří odpojili přívod el. energie. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jičínští hasiči v 17:29 hodin vyjeli na pomoc kamionu, který zapadl do bláta v ulici Pod Koželuhy v Novém Městě a bránil silničnímu provozu. Hasiči pomocí vyprošťovacího automobilu vytáhli kamion zpět na vozovku.

Hasiči z Hořic byli přivoláni k nehodě motocyklu na silnici č. I/35 v obci Bílsko u Hořic. Řidička malého motocyklu Yamaha Mint při jízdě zřejmě zavadila o zaparkované vozidlo Škoda, spadla a zranila se. Hasiči pomohli záchranné službě s uložením zraněné řidičky do vakuového lehátka a naložením do sanity. Následně odstranili motocykl z vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Hořic a dobrovolní hasiči z Lázní Bělohrad ve 23:51 hodin vyjeli k ohlášenému požáru elektroinstalace novostavby penzionu v obci Tikov. K požáru došlo nad rozvaděčem a došlo k zahoření polystyrénového obložení. Hasiči rozebrali stropní desky, aby zkontrolovali, zda nedochází k zahoření také na jiných místech. Požár se podařilo lokalizovat v 00:20 hodin. Hmotná škoda způsobená požárem byla odhadnuta na 40 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Dobrovolní hasiči z Lázní Bělohrad odčerpávali vodu ze zatopeného sklepa domu v obci Lány.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet