Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi obcemi Rohatec a Petrov smetl řidič osobního vozidla motorkáře i jeho spolujezdkyni

V pondělí před devátou hodinou večerní se na silnici I/55 mezi obcemi Rohatec a Petrov stala vážná dopravní nehoda.

Dvaadvacetiletý řidič osobního vozidla BMW jel směrem na Petrov. Nerespektoval vodorovné dopravní značení plná čára souvislá a na mostu přes řeku Moravu začal ve vysoké rychlosti předjíždět před sebou jedoucí osobní vozidlo.

Když v protisměru spatřil jiné přijíždějící vozidlo, strhl řízení vpravo a začal se zařazovat před předjížděné vozidlo. Při tomto manévru si ale najednou všiml před ním jedoucího motocyklu Honda a začal intenzivně brzdit.

V důsledku toho uvedl vozidlo do smyku a levou přední částí vozidla narazil do zadní části motocyklu. Tím přivodil pád motocyklu a těžké zranění motocyklisty a také zranění jeho spolujezdkyně na motocyklu.

Oba řidiči se podrobili dechovým zkouškám, které byly negativní. Řidič BMW měl ale následně pozitivní test na drogy, který vykázal přítomnost látek amfetaminy a kokain v jeho těle.

Na místě mu tak policisté zadrželi řidičské oprávnění. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ublížení na zdraví z nedbalosti a Ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Bc. Petr Zámečník
Policie ČR
Sdílet