Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma MSA předávala výhry

Včera, 16. března, bylo v restauraci „Na Rychtě“ v Blatné uskutečněno předání výhry celorepublikové soutěže firmy MSA roku 2008.

Včera, 16. března, bylo v restauraci „Na Rychtě“ v Blatné uskutečněno předání výhry celorepublikové soutěže firmy MSA roku 2008.

Výherce Michal Skopeček (JSDH Blatná) obdržel od firmy MSA dýchací přístroj AirGo dle vlastní konfigurace, zásahovou hasičskou přilbu MSA Gallet F1SF a svítilnu Peli XP LED.

Celá akce byla zahájena v 11:00, kdy proběhlo vlastní předání a poté slavnostní oběd. Dýchací přístroj s nosičem MSA AirGo, plicní automatikou Automax, s jednohadicovým systémem SingleLine byl ihned vyzkoušen a zástupci firmy vysvětlili veškeré postupy a kroky při skládání, používání a čistění samotného přístroje. Dále byla předána hasičská zásahová přilba Gallet F1SF ve slušivé niklové barvě (používá HZS hl.m.Prahy) a svítilna MSA Peli LED XP s integrovaným držákem pro přilbu Gallet.

Po slavnostním obědě a předvedení veškerých věcí probíhala volná diskuse mezi členy JSDH Blatná a zástupci firmy MSA zhruba do 14 hodin. Poté bylo předání ukončeno a všichni zúčastnění členové byli pozváni na akci Pyros 2009, kde bude firma MSA vystavovat a předvádět veškeré své výrobky a produkty.

Technické specifikace:

Přilba Gallet F1SF
Určena pro hašení požárů v budovách, tunelech a jiných prostorech, splňuje rostoucí požadavky hasičů pro všechny městské a průmyslové zásahy.
Díky neporovnatelnému pohodlí, rychloupínání pro masku a jiným adaptérům pro příslušenství, je výborným ochranným prostředkem v kritických situacích kdy přilba nesmí být zátěží pro nositele. Se systémem zesílené absorpce nárazu a novým obličejovým štítem podle normy EN14458, si udržuje svůj jedinečný styl a zůstává osvědčenou hasičskou přilbou na celém světě.

Základní charakteristika :

Dle normy EN 14458 schválen obličejový štít, čirý nebo pozlacený, pro ochranu obličeje
Vnitřní ochranné brýle
Podbradní řemínek nastavitelný do 4 poloh podle morfologie uživatele
Tříbodový podbradní řemínek s automatickou přezkou pro optimální stabilitu
Síťka vnitřní výstroje pro optimální pohodlí
Vycpávka s vrstvou aramidu pro absorpci nárazu pro zvýšenou tepelnou a mechanickou ochranu
Pohodlná pěnová vycpávka
Čelní štítek (podle výběru)
http://www.msa-auer.cz/index.php?…

Dýchací přístroj AirGo
výkonný dýchací přístroj pro široký rozsahhasičských zásahů, pohotovostní a záchranářské operace
alpha SingleLine systém integruje varovný signál, druhou přípojku a manometr na lehce dostupném rozdělovači na vašem hrudníku.
Volitelná alpha osobní datová síť nabízí rozšíření o elektronické a telemetrické monitorování a schopnost komunikace.
 http://www.msa-auer.cz/…CBA_fire.pdf

Pro Požáry.CZ: Michal Skopeček, JSDH Blatná

-kow-

Sdílet