Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na likvidaci požáru kůlny u rodinného domu v Berouně stačilo 1300 litrů vody, hasiči využili hasicí hřeby

Ve středu 21. června 2017 v 15:37 hodin byl na linku tísňového volání HZS Středočeského kraje ohlášen požár kůlny v blízkosti rodinného domu. Místo události se nacházelo v Berouně, část V Pánvích.

Krajské operační a informační středisko vyslalo k události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Beroun a jednotky SDH obcí Chyňava a Králův Dvůr.

Jako první na místo události dorazil velitel čety, který do těžko přístupné lokality nasměroval prvovýjezdovou CAS 20 Iveco Magirus.

V době příjezdu první jednotky byla dřevěná bouda o rozměrech cca 4 × 2 metry požárem zasažena v celém interiéru a podle dostupných informací se uvnitř objektu měla nacházet propan-butanová lahev.

Při zásahu hasiči propan – butanovou lahev (10 kg) našli a vynesli mimo hořící objekt.

Hasiči zahájili hasební zásah pomocí vysokotlakého proudu, který prioritně ochraňoval v těsné blízkosti stojící rodinný dům. Následně byly na samotnou likvidaci požáru nasazeny 2 „D“ proudy s hasícími hřeby (obranný a útočný). Hasiči zasahovali v dýchací technice.

Požár se podařilo lokalizovat po čtvrt hodině od zahájení zásahu. Při zásahu hasiči využívali dvě termovizní kamery k cílenému vyhledávání ohnisek požáru. Likvidaci požáru nahlásil velitel zásahu v 17:42 hodin.

Na likvidaci požáru hasiči spotřebovali pouhých 1300 litrů vody. Většina hasební vody byla spotřebována na ochranu blízkého rodinného domu.

Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 80 tisíc korun, uchráněné hodnoty dosáhly 2,5 milionu korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

nprap. Bc. Martin Kůřil
velitel družstva směny A
PS Beroun

Video: PČR OO Beroun
Sdílet