Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Budišově nad Budišovkou měli Bezpečné léto

V sobotu 1.července proběhla v Budišově nad Budišovkou akce nazvaná Bezpečné léto 2017.

Akce byla naplánovaná na 1. 7. 2017 z důvodu začátku letních prázdnin, ale také času, kdy celé rodiny odjíždí na prázdniny ze svých domovů. Úkolem akce bylo,aby se lidé dozvěděli co nejvíce informací o činnosti IZS ale také o seznámení lidí s možným nebezpečím hlavně v průběhu letních měsíců.

Do sportovního areálu V Budišově se tak sjely složky IZS, hasiči dovezli automobilový jeřáb Terex Demag, cisternovou automobilovou stříkačku na podvozku Tatra 815–7, CAS 16 MAN, DA 15 Mercedes-Benz Sprinter, CAS 20 Mercedes-Benz Atego i Tatru 148.

Přečtěte siDva jeřáby pořízené v rámci projektu "Připravenost Hasičského záchranného sboru České republiky k řešení povodní" zamířily do Moravskoslezského kraje

Policie ČR – obvodní oddělení Opava a Vítkov -dopravní policie, kynologická skupina, výjezdová skupina ochotně předváděli činnost a por. Bc. René Černohorský perfektně prezentoval práci policie a ukázky okomentoval.

V dnešní době totiž mnoho lidí (hlavně dospělých) neví, nebo netuší, jak se první pomoc poskytuje a hlavně, že se nemusí bát první pomoc poskytnout. S tímto problémem nám pomohl Český červený kříž z Opavy, který po celý den ukazoval jak se správně zachovat a jak poskytnout první pomoc.

V doprovodném programu vystoupily malé mažoretky z Mateřské školy v Budišově nad Budišovkou vedené Pavlou Hasalovou a Majkou Kadrnožkovou a rozpohybovat obecenstvo dokázala dívčí taneční skupina ze Dvorců.

Ukázkou dne bylo vyproštění dvou osob z osobního automobilu

Český červený kříž odvedl dobrou práci a figurantovi – řidiči havarovaného vozidla během chviličky dokázali vytvořit pomoci speciálních pomůcek na nohou dvě otevřené zlomeniny a na čele proraženou lebku.

Spolujezdkyně byla v bezvědomí. Toto vše bylo připraveno pro JSDH Vítkov. S úkolem si hasiči poradili výborně – hlavně s problémovým řidičem, který se jim snažil zásah co nejvíce komplikovat.

Hasičská soutěž byla v Budišově netradiční

Šesti jednotkám byl vyhlášen poplach, musely se seběhnout z celého areálu na určené místo, obléci se do zásahového obleku, nastoupit do makety hasičského auta a slalomem přijet k místu události. Zde co nejefektivněji splnit úkol, který si jednotka vylosovala a opět se v maketě vrátit zpět na základnu.

Sdílet