Neděle 20. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů při záchraně dívky v Jaroslavicích

Dne 28. 3. 2009 v 06:20 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně zraněné dívky v Jaroslavicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem a velicí důstojník směny ze Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k pádu a zranění dívky v bývalém hostinci Tatry.

Ilustrační foto

Dlouhodobě nevyužívaný objekt bývalé restaurace je nedaleko pozemků stanice profesionálních hasičů ze Zlína, a proto byl dojezd záchranářů velmi rychlý.

Hasiči pronikli zadním vchodem do zatemnělého objektu, kde narazili na neoficiální diskotéku. DJ přivítal hasiče hlasitým puštěním hudby, kterou musel na výzvu velitele zásahu vypnout. Počáteční komunikace s desítkami podnapilých nebo omámených mladých lidí byla velmi obtížná.

Hasiči za pódiem nalezli díru v podlaze, která vedla do suterénu. Na okraji jámy seděla zjevně podnapilá mladá dívka, která byla vážně zraněna. Hasiči dostali informaci, že spadla dolů ze žebříku. Zpět nahoru ji vytáhli pravděpodobně účastníci zábavy.

Dívka krvácela a sama nebyla schopna vysvětlit, co se stalo. Pro podezření z poranění páteře jí hasiči nasadili krční límec a celkově ji fixovali. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byla dívka přenesena do sanitního vozu a odvezena do nemocnice k další nezbytné péči a hospitalizaci.

Záchranáři dívku na nosítkách vynesli hlavním vchodem do budovy, který museli nechat k tomuto účelu otevřít. Velitel zásahu na místo povolat hlídku policie, která případ šetří. V době příjezdu záchranářů z objektu odcházely desítky mladých lidí.

Ilustrační foto

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet