Neděle 20. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po velmi těžké havárii u obce Tučapy

Dne 11. 4. 2009 v 04:12 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Tučap. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů Holešov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Tučapy a Prusinovice došlo k velmi těžké havárii osobního auta zn. BMW.

Dne 11. 4. 2009 v 04:12 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Tučap.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů Holešov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Tučapy a Prusinovice došlo k velmi těžké havárii osobního auta zn. BMW.

Průzkumem místa havárie nebyl u převráceného vraku v příkopu nikdo nalezen. Na místo přijel technik policie a psovod, který se snažil najít osoby z vozidla. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

Po dobu vyšetřování havárie pomáhali hasiči osvětlovat svými agregáty místo nehody pro policii. Další šetření ukázalo, že zraněný řidič je v nemocnici, kam byl odvezen jiným řidičem projíždějícím kolem havárie.

Osobní auto bylo velmi těžce poškozeno a po nárazu z vozu vyletěl motor do nedalekého pole. Části vozu byly i ve vzdálenosti dvacet metrů od vraku.

Po zadokumentování havárie pomohli hasiči s odklizením následků, a asistovali při nakládce vraku na odtahovou službu. Uniklé oleje a další kapaliny byly zlikvidovány sorbenty.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet