Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Snaha uzavřít požárem poškozený ventil sporáku skončila ve Vsetíně vážným popálením seniora

Profesionální hasiči zasahovali po čtrnácté hodině na ulici Těšíkov ve Vsetíně. V 13:50 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů oznámení o požáru v kuchyni bytové jednotky jednoho z domů na ulici Těšíkov v sídelní jednotce Vsetín – Rybníky. Podle upřesnění se jednalo o nekontrolované hoření plynového sporáku.

Po příjezdu na místo hlášené události hasiči zjistili, že došlo k menšímu požáru na plynovém sporáku, při kterém bylo roztaveno ovládání jednoho z hořáků a nebylo možno přerušit přívod plynu a zabránit jeho dalšímu hoření. Hasiči situaci vyřešili odsunutím sporáku od stěny a uzavřením hlavního ventilu přívodu plynu.

Ještě před příjezdem hasičů se o uhašení požáru a uzavření ventilu pokoušel majitel bytu. Jeho zásah ale skončil vznícením oblečení. Vážně popálený senior pak skončil v péči záchranářů, kterým hasiči asistovali při jeho ošetření a následném transportu do sanity. Podle informací velitele zásahu měl být muž dále transportován vrtulníkem na popáleninové centrum nemocnice v Ostravě.

Okolnostmi vzniku požáru a zranění seniora se budou nadále zabývat vyšetřovatelé policistů a hasičů.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet