Neděle 13. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Roztokách na Křivoklátsku shořel motocykl

Ve čtvrtek 16. dubna v 15:32 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen požár motocyklu v obci Roztoky na Rakovnicku. Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Rakovník.

Ve čtvrtek 16. dubna v 15:32 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen požár motocyklu v obci Roztoky na Rakovnicku.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Rakovník s technikou CAS 24 – SCANIA 4×4, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Roztok s CAS 32 – T148 6×6.

Majitel motocyklu během jízdy zpozoroval v zadní části motocyklu plameny a tak zastavil na kraji vozovky. V tu chvíli se požár začal šířit k palivové nádrži.

Po příjezdu hasičů na místo události v 15:39 hodin bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jedná o rozsáhlý požár motocyklu značky Jawa 350. Hasiči na likvidaci požáru nasadili jeden útočný proud, kterým požár v 15:56 hodin lokalizovali a v 16:08 hodin jej zlikvidovali.

Vrak motocyklu byl ohledán vyšetřovatelem požárů. Ten určil jako příčinu vzniku požáru elektrický zkrat na akumulátoru. Majiteli motocyklu vznikla škoda 8 tisíc korun. Uchráněné hodnoty jsou nulové.

Foto: por. Bc. Tomáš Nocar
Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno

-miw-

Sdílet