Neděle 13. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nedělní požáry lesních a travních porostů

V neděli 19. dubna 2009 vyjížděli hasiči na Vysočině ke čtyřem požárům travních a lesních porostů. Celková výše škody se vyšplhala na 30 000,– Kč.

V neděli 19. dubna 2009 vyjížděli hasiči na Vysočině ke čtyřem požárům travních a lesních porostů. Celková výše škody se vyšplhala na 30 000,– Kč.

V 09:22 hod byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár lesní hrabanky a náletových dřevin u obce Popice na Jihlavsku. Na místo události vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Jihlava a Třešť společně s jednotkou dobrovolných hasičů z Kostelce u Jihlavy. Požárem byla zasažena plocha přibližně 50 × 70 m. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Plameny napáchaly škodu v předběžné výši 10 000,– Kč.

V 13:19 hod se rozhořel les u obce Kozlany na Třebíčsku. Požárem byla zasažena plocha 40 × 50 m. Jednotky profesionálních hasičů ze stanic Třebíč a Hrotovice nasadily na likvidaci požáru několik vodních proudů. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Požár se obešel beze škody. Příčinou požáru bylo nedostatečně zajištěné ohniště.

Ve 14:32 hod vyjely čtyři jednotky hasičů k požáru lesního porostu a hrabanky u obce Popůvky na Třebíčsku. Požárem byla zasažena plocha 80 × 100 m. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Poslední jednotka opouštěla místo události po osmnácté hodině. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Plameny napáchaly škodu v předběžné výši 20 000,– Kč. Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Třebíč a Náměšť nad Oslavou společně s jednotkou Vojenského útvaru 5525 Náměšť nad Oslavou a jednotkou dobrovolných hasičů z Mohelna. I tento požár s největší pravděpodobností způsobila lidská nedbalost.

Ve 20:33 hod se rozhořela tráva u Heřmanova na Žďársku. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velká Bíteš a jednotky dobrovolných hasičů z Velké Bíteše a Křížanova. Hasiči na likvidaci požáru na ploše 3 × 15 m nasadili vysokotlaký proud. Požár se obešel bez zranění a beze škody.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

-kow-

Sdílet