Neděle 1. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Odložená kolejnice mohla způsobit katastrofu

Odložená kolejnice byla příčinou nehody, která se stala na frekventované železniční trat v Jihočeském kraji. Rychlík R-661 Bohumín při jízdě zachytil lokomotivou odložené 60m dlouhé kolejnice zasahující do průjezdného profilu trati.

Odložená kolejnice byla příčinou nehody, která se stala na frekventované železniční trati v Jihočeském kraji. Rychlík R-661 Bohumín při jízdě zachytil lokomotivou odložené 60m dlouhé kolejnice zasahující do průjezdného profilu trati.







Ve čtvrtek 23. 4. 2009 v 16:14 vyjela jednotka HZS SŽDC České Budějovice k nehodě rychlíku R-661 Bohumín, který zachytil odložené cca 60 m dlouhé kolejnice zasahující do průjezdného profilu trati. Jedna z odložených kolejnic byla zdeformována a zaklíněna pod lokomotivu. Na místě byl proveden průzkum. Ke zranění cestujících, ani zaměstnanců pracujících na stavbě provizorního přemostění naštěstí nedošlo. Jednotka provedla fixaci napružené poškozené kolejnice pomocí řetězů vyprošťovacího zařízení Holmatro a poté odstranění částí poškozené kolejnice z průjezdného profilu tratě a podvozku lokomotivy. S rozřezáním poškozené kolejnice pomohli zaměstnanci firmy Edikt, poskytnutím osobní a věcné pomoci. Když si uvědomíme, že již v mnoha případech vlak vykolejil díky střetu s daleko menším předmětem, je jen štěstí, že to dopadlo takto.



Info a foto: J.Mráz, L.Mala HZS SŽDC CBE

-wap-

Sdílet