Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osm hasičských jednotek zasahovalo u požáru ve skladu v Orlové, mimo jiné hasiči vynášeli nábytek

Osm jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek 28. 9. 2017 večer u požáru části velkého objektu bývalých skladů v Orlové (okres Karviná). Hořelo v jedné třetině objektu hlavně v prvním patře.

Požár se obešel bez zranění, hasičům se odtud podařilo včas zachránit a vynést nábytek, ještě zabalený ve fóliích. Předběžná škoda byla odhadnuta na 200 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno ve čtvrtek krátce před půl pátou odpolední.

Do Nádražní ulice vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Orlová a Karviná, včetně automobilového žebříku AZ 37 Mercedes, z něhož se hasila střecha skladu, společně s nimi pět jednotek dobrovolných hasičů – Orlová-Město, Orlová-Poruba, Starý Bohumín, Rychvald a Doubrava a také drážní hasiči (SŽDC) Ostrava.

Hořelo v jedné části skladů o celkovém půdorysu 40 × 20 metrů, silný kouř ale pronikl do celého objektu. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za dvě a půl hodiny, dohašeno měli za další půlhodinu. Podařilo se jim vynést do bezpečí nejrůznější nábytek, zabalený v plastových fóliích.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet