Neděle 13. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Slánští hasiči uchránili majetek v hodnotě 5 milionů korun

Dne 27. dubna v 15:21 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen požár rodinného domu uprostřed obce Přelíc na Kladensku. Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Slaný se dvěma cisternovými automobily, posilovou jednotku dobrovolných hasičů ze Smečna s jednou cisternou a vyšetřovatele příčin požárů ze stanice Kladno.

Dne 27. dubna v 15:21 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen požár rodinného domu uprostřed obce Přelíc na Kladensku.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Slaný se dvěma cisternovými automobily, posilovou jednotku dobrovolných hasičů ze Smečna s jednou cisternou a vyšetřovatele příčin požárů ze stanice Kladno.

Po příjezdu zásahového jednotky hasičů ze stanice Slaný v 15:30 hodin na místo události bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jedná o požár pokoje o rozměrech cca 5×4m. Rodinný třípolažní dům byl zrekonstruován ze starého mlýna.

Veškeré vybavení místnosti zasáhly plameny. Hasiči v dýchací technice rozvinuli dopravní vedení s rozdělovačem, od kterého nasadili jeden útočný proud a zahájili hasební práce uvnitř místnosti. Průzkumná skupina hasičů pak prohledala zbylé místnosti, zda se v objektu nenachází osoby, to se však nepotvrdilo. Hasiči dostali požár v 16:00 hodin pod kontorolu a v 17:16 hodin jej zlikvidovali.

Příčina vzniku požáru je předmětem šetření vyšetřovatelů příčin vzniku požárů. Škoda byla předběžně vyčíslena na 450 tisíc korun. Rychlým zásahem hasičů se podařilo uchránit hodnoty ve výši 5 milionů korun.

Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno


-swo-

Sdílet