Neděle 13. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kočka na stromě, nehoda autobusu a požár myčky

Jednotky HZS Pardubického kraje zasahovaly včera, 29.4. 2009 mimo jiné události také při záchraně kočky ze stromu, u dopravní nehody autobusu a osobáku, v nočních hodinách pak u požáru kuchyňské myčky.

Jednotky HZS Pardubického kraje zasahovaly včera, 29.4. 2009 mimo jiné události také při záchraně kočky ze stromu, u dopravní nehody autobusu a osobáku, v nočních hodinách pak u požáru kuchyňské myčky.





HZS Pardubického kraje, stanice Přelouč

Přeloučští a pardubičtí hasiči byli 29. dubna v 17.21 hodin přivoláni do Labské Chrčice, kde v koruně vysokého stromu zůstala kočka. Podle slov majitelky kočka do obrovské výšky vylezla ráno a poté se nemohla dostat zpátky na zem. Po nepřetržitém mňoukání se vydali zachraňovat kočku hasiči. Ti vybaveni lezeckou technikou se dostali až ke kočce a během několika minut ji ze stromu sundali. Poté předali vyděšenou kočičku majitelce a vrátili se zpět na základnu.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Ve středu, 29. dubna, v 7.53 hodin zasahovali svitavští hasiči u dopravní nehody, k níž došlo na silnici v kopci mezi Svitavami a Poličkou. Po příjezdu jednotky hasičů na místo bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu autobusu a osobního vozidla. V autobusu byl pouze řidič, který neutrpěl žádné zranění a v osobním vozidle byla řidička, která utrpěla zranění. Jednotka hasičů pomáhala zdravotnické záchranné službě s přenesením řidičky do sanitního vozu. Na místo přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby, který zraněnou ženu transportoval do nemocnice. Poté, co policisté nehodu vyšetřili, hasiči odstranili následky kolize – zabránili úniku provozních náplní a odpojili autobaterii, aby nedošlo k požáru. Havarovaná vozidla byla odstraněna z komunikace, aby netvořila překážku silničního provozu.

Dne 29. dubna ve 22.03 hodin byla jednotka hasičů z Litomyšle vyslána operačním a informačním střediskem hasičů k požáru v kuchyni ve vinárně v Litomyšli. Došlo zde k požáru myčky a hustý černý dým zakouřil celou vinárnu. Hasiči v dýchacích přístrojích požár uhasili. Ihned byla nasazena přetlaková ventilace k odvětrání zakouřených prostor. Po zlikvidování požáru hasiči vynesli myčku, která byla v ještě v záruce, ven. Podle slov vyšetřovatele byla škoda předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru je s největší pravděpodobností technická závada na elektroinstalaci.



Info: por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-wap-

Sdílet