Neděle 13. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stohu na Kladensku způsobil škodu 70 tisíc korun

Dne 1. května v 17:23 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen požár stohu na poli mezi obcemi Velvary a Nabdín na Kladensku. Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kralupy nad Vltavou a posilovou jednotku dobrovolných hasičů z Velvar celkem se čtyřmi zásahovými automobily.

Dne 1. května v 17:23 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen požár stohu na poli mezi obcemi Velvary a Nabdín na Kladensku.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kralupy nad Vltavou a posilovou jednotku dobrovolných hasičů z Velvar celkem se čtyřmi zásahovými automobily.

Po příjezdu hasičů na místo požáru v 17:32 hodin bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jedná o požár stohu stohu o rozměrech cca 50×10m. Požárem byla zasažena přibližně polovina stohu. Stoh byl rozdělen na polovinu pomocí nakladače. Po rozdělení stohu provedla jednotka hasičů dvěma útočnými proudy lokalizaci požáru. Konečná likvidace požáru nastala až druhý den v ranních hodinách.

Příčina vzniku požáru je v šetření vyšetřovatelů HZS Středočeského kraje. Škoda vzniklá požárem činí 70 tisíc korun. Uchráněné hodnoty jednotkami PO činí též 70 tisíc korun.

Foto: por. Bc. Tomáš Nocar

Info: Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno



-swo-

Sdílet