Neděle 28. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici shořel tahač s návěsem

Tahač Renault s plně naloženým návěsem dnes v noci zničil požár na dálnici D1 u Říčan na Brněnsku. Souprava vzplála za jízdy na 175. kilometru dálnice ve směru na Prahu. Slovenský řidič tahače zjistil, že z motorové části vychází hustý černý dým. Řidič stihl zastavit v odstavném pruhu a uvědomit hasiče, oheň se však rychle rozšířil na celý tahač.

Tahač Renault s plně naloženým návěsem dnes v noci zničil požár na dálnici D1 u Říčan na Brněnsku. Souprava vzplála za jízdy na 175. kilometru dálnice ve směru na Prahu. Slovenský řidič tahače zjistil, že z motorové části vychází hustý černý dým. Řidič stihl zastavit v odstavném pruhu a uvědomit hasiče, oheň se však rychle rozšířil na celý tahač a zasáhl také návěs.

Požár byl ohlášen v 1.35 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo profesionální hasiče ze stanic v Rosicích a v Bauerově ulici v Brně. Při jejich příjezdu bylo celé vozidlo v plamenech.

Hasiči zasahující v dýchacích přístrojích požár pomocí tří vodních proudů s pěnidlem dostali pod kontrolu v 1.53 hodin, dohašování lokálních ohnisek na návěsu, naloženém paletami s reklamními tiskovinami, ukončili ve 3.19 hodin. Z palivových nádrží hasiči také odčerpali zbytky nafty.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, oheň však zcela zničil tahač Renault a silně poškodil návěs. Příčinou vzniku požáru byla technická závada pravděpodobně v rozvodu paliva. Škodu na 12 let starém vozidle vyšetřovatel HZS předběžně vyčíslil na 900 tisíc korun, jde však o odhad, který bude upřesněn při dalším šetření.

Likvidace požáru si vyžádala uzavření dálnice ve směru na Prahu. Dálnice byla v jednom jízdním pruhu otevřena ve 3.05 hodin.



por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje



-swo-

Sdílet