Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Smetanově Nábřeží v Hradci Králové vybuchl plyn, poškozen byl jeden z bytů

Dne 30. 10. 2017 kolem tři čtvrtě na dvě odpoledne byl na operační středisko hasičů nahlášen výbuch plynu v bytě na Smetanově Nábřeží v Hradci Králové.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální požární stanice v Hradci Králové a stanice Hradec Králové – Pražská a také dobrovolní hasiči z Třebše. Po příjezdu k události hasiči zjistili, že se jedná o výbuch plynu v bytě v prvním nadzemním podlaží vícepatrového bytového domu.

V době výbuchu se v bytě zdržovaly dvě osoby, konkrétně žena a její dítě. Obě skončily v péči zdravotnické záchranné služby, zdravotníci je na místě ošetřili a posléze převezli do zdravotnického zařízení. Samotný byt byl výbuchem masivně poškozen.

Hasiči odpojili byt od plynu a elektrické energie a neprodleně provedli průzkum objektu, zda nedošlo ke zranění dalších osob. To se nepotvrdilo. Následně pomocí detekčních přístrojů hasiči měřili koncentraci plynu v dalších bytech. Z preventivních důvodů byly evakuovány osoby ze tří bytů ve vyšších nadzemních podlažích.

Později odpoledne statik konstatoval, že nosné konstrukce objektu nejsou poškozené a obyvatelé bytů ve vyšších podlažích domu se mohli vrátit zpět. Příčina události je v šetření Policie ČR, výše vzniklé škody byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun českých.

Ondřej Sezima
HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet