Sobota 12. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požární signalizace včas odhalila vznikající požár

Dne 15. 5. 2009 v 05:44 hod. byli hasiči informováni o možném požáru na stadionu v Rožnově pod Radhoštěm. Na místo vyjela jednotka hasičů z povolání města Rožnov pod Radhoštěm s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru přenosného elektrického přímotopu v jedné z hokejových šaten.

Začínající požár v šatně trenérů zachytila elektrická požární signalizace (EPS), která vyslala poplach do střediska městských hasičů.

Hasiči byli na místě za tři minuty od výjezdu a protože mají objekt napojen na svůj pult ochrany, pronikli i do útrob stadionu. Postupně se dostali až k šatnám, které otevřel vedoucí provozu. Uvnitř šatny trenérů byl nalezen ohořelý elektrický přímotop a zakouřená místnost. Hasiči místo požáru překontrolovali a odvětrali.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřování ukázalo, že během vzniku požáru došlo k nucenému výpadku elektrického proudu po zkratu na přímotopu. Tím byla zamezena další podpora vzniku požáru a došlo k postupnému samouhašení.

Požárem způsobená škoda byla majitelem vyčíslena na 1.500 Kč. Požár poškodil jak elektrický přímotop, tak i část koberce v šatně.




mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet