Neděle 28. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Utržený návěs zranil dva lidi a zablokoval silnici

Frekventovanou silnici I/55 na Hodonínsku dnes odpoledne zablokovala vážná dopravní nehoda tří vozidel. Zraněni byli dva lidé. Nehoda, která se stala u obce Lužice, byla hasičům ohlášena ve 12.32 hodin. V táhlé mírné zatáčce se od tahače DAF za jízdy utrhl prázdný třínápravový valníkový návěs. Neovládaný návěs vjel do protisměru, kde narazil do nákladního automobilu Iveco Cargo, který skončil poškozený v příkopu zhruba 80 metrů od místa střetu.

Frekventovanou silnici I/55 na Hodonínsku dnes odpoledne zablokovala vážná dopravní nehoda tří vozidel. Zraněni byli dva lidé. Nehoda, která se stala u obce Lužice, byla hasičům ohlášena ve 12.32 hodin. V táhlé mírné zatáčce se od tahače DAF za jízdy utrhl prázdný třínápravový valníkový návěs. Neovládaný návěs vjel do protisměru, kde narazil do nákladního automobilu Iveco Cargo, který skončil poškozený v příkopu zhruba 80 metrů od místa střetu. Návěs pak narazil ještě do levé boční části vozidla KIA Sorento. Návěs zůstal stát napříč jednoho jízdního pruhu vozovky a částečně zasahoval do dalšího jízdního pruhu. Ve vozidle KIA byl zraněn 30letý řidič a jeho spolujezdec.

Na místo vyjela jednotka hasičů ze stanice v Hodoníně, velitel zásahu si k likvidaci následků nehody povolal i osmadvacetitunový jeřáb ze stanice v Břeclavi. První pomoc zraněným spolu s hasiči poskytla i osádka sanitky převozové služby, která projížděla kolem. Přivolaní zdravotníci ZZS řidiče vozidla KIA převezli do nemocnice v Hodoníně. Těžce zraněného spolujezdce dopravili k nedaleké čerpací stanici, u níž přistál vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči tam zdravotníkům zraněného pomohli naložit k transportu do nemocnice v Brně.

Na vozidle KIA hasiči udělali protipožární opatření a odpojili baterii. Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty hasiči pomohli utržený návěs a vrak vozidla KIA naložit k odtahu. K úklidu vozovky pokryté střepy a úlomky z vozidel hasiči povolali pracovníky správy a údržby silnic. Krátce po 16. hodině hasiči ukončili zásah.

Kvůli vyšetřování, dokumentaci a odstraňování následků nehody byla silně frekventovaná silnice I/55 na téměř tři hodiny uzavřena. Policisté dopravu odkláněli po okolních komunikacích.


por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-wap-

Sdílet