Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Do řeky Cidliny vytekla neznámá látka

Tři jednotky hasičů vyjely včera 19. května 2009 před 18. hodinou do ulice U Mlýna v Novém Bydžově. Profesionální a dobrovolní hasiči z Nového Bydžova byli přivoláni k neznámé látce, která vtékala do řeky Cidliny.

Tři jednotky hasičů vyjely včera 19. května 2009 před 18. hodinou do ulice U Mlýna v Novém Bydžově. Profesionální a dobrovolní hasiči z Nového Bydžova byli přivoláni k neznámé látce, která vtékala do řeky Cidliny. Na místo byla povolána také jednotka profesionální hasičů z Hradce Králové s měřícím vozidlem. Na hladině Cidliny se tvořila zapáchající pěna, která se díky stavidlu nedostala dále po řece.

Pomocí lakmusových papírků na testování kyselosti bylo zjištěno, že se jedná o lehce zásaditou látku. Další šetření ukázalo, že se jedná o odpadní vodu z papíren, kterou kvůli technické závadě na čerpadlech nebylo možné přečerpat ze záchytných jímek do kanalizace. Na místo se dostavili Policie ČR, zástupci odboru životního prostředí z Nového Bydžova a firmy Veolia, kteří celou věc šetří.

Foto: PS Nový Bydžov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet