Sobota 12. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Příčinou požáru garáže bylo úmyslné zapálení

Ve čtvrtek 21. května 2009 ve 22:48 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen požár garáže v kladenské čtvrti Rozdělov. Dle oznamovatele měly z garáže šlehat plameny. Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno se dvěma cisternami a vyšetřovatelem požárů.

Ve čtvrtek 21. května 2009 ve 22:48 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen požár garáže v kladenské čtvrti Rozdělov. Dle oznamovatele měly z garáže šlehat plameny.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno se dvěma cisternami a vyšetřovatelem požárů.

Po příjezdu hasičů na místo události ve 22:53 hodin bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jedná o požár zděné garáže o rozměrech 3×7m. Hasiči otevřeli plechová vrata a v dýchací technice zahájili hasební práce. Během hasebních prací bylo zjištěno, že se jedná o garáž plnou nepořádku a odpadu. Hasiči dostali požár ve 22:56 hodin pod kontrolu a ve 23:11 hodin jej zlikvidovali.

Jako příčinu vzniku požáru označil vyšetřovatel požárů úmyslné zapálení neznámým pachatelem. Škoda byla předběžně odhadnuta na 5 tisíc korun. Uchráněné hodnoty zásahem hasičů činí 15 tisíc korun.

Foto: Jiří Pospíšil
Info: Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno



-swo-

Sdílet