Sobota 12. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po vážné dopravní nehodě u Luhačovic

Dne 25. 5. 2009 v 17:50 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Luhačovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic s jedním zásahovým vozem, a to ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů obce Luhačovice.

Dne 25. 5. 2009 v 17:50 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Luhačovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic s jedním zásahovým vozem, a to ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů obce Luhačovice. Hasiče jely posílit také jednotky profesionálů ze Zlína a Slavičína, ale po upřesnění události se vrátily zpět.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedaleko přehrady u Luhačovic došlo ke střetu nejméně dvou osobních aut zn. Š Felicia a Honda.

Řidička prvního osobního auta přejela do protisměru, kde čelně narazila do druhého vozu. Velitel zásahu z místa potvrdil, že v době našeho příjezdu již byli všichni zranění z vraků aut venku a nebylo nutné nikoho vyprošťovat za použití speciální techniky.

Posádky zdravotnické záchranné služby se věnovaly dvěma těžce a dvěma lehce zraněným účastníkům nehody. Po jejich nutném prvotním ošetření byli naloženi do sanitních vozů a odvezeni do nemocnice k další nezbytné péči a hospitalizaci.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla vozovka I/492 zcela uzavřena. V obou směrech se tvořily kolony.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet