Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policisté s hasiči vytahují ze zatopeného lomu Vápenka u Lahoště čtyři kradená auta

V úterý 26. prosince 2017 se na policii obrátil muž, který se potápěl v lomu Vápenka u Lahoště, a pod hladinou našel čtyři vozidla. Podle fotografií, které pořídil, se jedná o tři vozidla značky VW Golf a jedno vozidlo VW Passat, podle registračních značek, které jsou na autech, se jedná o kradené vozy.

Dnes od dopoledních hodin probíhá vyprošťování aut a to s pomocí policejních potápěčů, profesionálních hasičů z Ústí nad Labem s vyprošťovacím vozidlem a teplických hasičů, kteří s pomocí člunu umístili na hladinu norné stěny, aby se zabránilo šíření provozních kapalin, které z aut unikají.

Podle informací kriminalistů, kteří se nachází na místě, se jedná o vozidla, která byla v uplynulých třech měsících odcizena v Teplicích, Chomutově a Karlových Varech. Kvůli špatnému přístupu k vodě a klimatickým podmínkám může celá akce trvat ještě několik hodin.

Poté, co budou všechna vozidla z lomu vytažena, převezou se na policejní parkoviště, kde je ohledá kriminalistický technik. Zároveň budeme zjišťovat, zda VIN kódy vozidel odpovídají registračním značkám a tudíž se skutečně jedná o odcizená auta.

Během akce policisté s hasiči zažili i úsměvnou chvilku, když hned v prvním vytaženém autě našli živého úhoře. Tento poněkud netradiční a také nečekaný způsob rybolovu se ale vzhledem k vynaloženým nákladům zřejmě neuchytí, úhoř putoval zpět do hlubin.

Foto: Lukáš O. & PČR

por. Bc. Daniel Vítek
Policie ČR
Sdílet