Sobota 19. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda kamionu s únikem nafty na dálnici D1 zaměstnala hasiče ze tří jednotek

​Jednotky profesionálních hasičů ze stanic Bílovec, Ostrava-Přívoz a Nový Jičín zasahovaly v pátek ráno 29. 12. 2017 u nehody kamionu, který dostal smyk na čerstvě napadaném sněhu.

​Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno krátce po čtvrté hodině ranní. Na místo události vyjely ihned jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic Bílovec a Ostrava-Přívoz, následně i stanice Nový Jičín s technickým automobilem.

​Hasiči po příjezdu na místo události průzkumem zjistili, že vozidlo blokuje částečně provoz na dálnici a z proražené nádrže uniká nafta.

Jednotky provedly provizorní opravu nádrže kamionu, aby nedocházelo k dalšímu úniku nafty, posyp již uniklé nafty sorbentem a zajistili místo nehody proti požáru. Po příjezdu technického automobilu ze stanice Nový Jičín jednotky přečerpaly zbylou naftu v nádrži kamionu do připravených náhradních nádob.

Po zadokumentování nehody hasiči asistovali při vyproštění kamionu, které si vyžádalo uzavření dálnice přibližně na dobu 30 minut.

Po vyproštění kamionu hasiči předali místo zásahu Středisku správy a údržby dálnic (SSÚD), která se postarala o závěrečný úklid a zprovoznění komunikace.

Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet