Neděle 28. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při srážce kamionu s autobusem byli zraněni dva lidé

Dva lidé byli dnes odpoledne zraněni při dopravní nehodě kamionu a autobusu u Chrlic na Brněnsku. Nehoda se stala na křižovatce silnice z Chrlic do Rebešovic. Polský kamion DAF, který vezl papírové výrobky a vyjížděl z vedlejší silnice, narazil do zadní části pravého boku linkového autobusu Karosa.

Dva lidé byli dnes odpoledne zraněni při dopravní nehodě kamionu a autobusu u Chrlic na Brněnsku. Nehoda se stala na křižovatce silnice z Chrlic do Rebešovic. Polský kamion DAF, který vezl papírové výrobky a vyjížděl z vedlejší silnice, narazil do zadní části pravého boku linkového autobusu Karosa. Havarovaná vozidla zablokovala křižovatku a silnice nebyla průjezdná. V autobusu, ve kterém jelo 15 lidí, byli zraněni dva cestující – 11letý chlapec, který zřejmě utrpěl pohmožděniny, a 60letý muž zraněný na hlavě a noze. Sedmapadesátiletý řidič kamionu, jenž z poškozené kabiny vylezl okénkem, zraněn nebyl.

Nehoda byla hasičům ohlášena ve 14.08 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo dvě jednotky ze stanic v Židlochovicích a v Bauerově ulici v Brně. Hasiči oběma zraněným poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu sanitky ZZS je předali zdravotníkům. Místo nehody hasiči zajistili pomocí výstražných kuželů a dopravu do příjezdu policistů usměrňovali mimo křižovatku. V rámci protipožárních opatření k havarovanému kamionu natáhli vysokotlaký vodní proud a umístili ruční hasící přístroj, u vozidla odpojili baterii. Sorbentem na vozovce zasypali a zlikvidovali skvrnu uniklých provozních kapalin. Pro vyšetření a zadokumentování nehody hasiči na žádost policie hydraulickým nářadím otevřeli vzpříčené dveře kabiny kamionu.

Po ukončení šetření srážky se řidičům obou havarovaných vozidel podařilo z místa nehody křižovatky po vlastní ose popojet o několik desítek metrů za křižovatku a uvolnit tak zablokovanou komunikaci. Hasiči povrch vozovky uklidili od střepů, úlomků a použitého sorbentu a v 15.11 hodin ukončili zásah.


Info: por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje


-wap-

Sdílet