Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Sadové se srazily čtyři osobní automobily, dva lidé se zranili a hasiči jim poskytli první pomoc

Dopravní nehoda čtyř osobních vozidel se stala 13.01.2018 v 17:42 na silnici I/35 u obce Sadová. Dvě osoby byly během havárie zraněny, hasiči jim poskytli první předlékařskou­ pomoc.

Asi po půl hodině byl provoz jedním jízdním pruhem obnoven, jednotky na místě řídily provoz. Uniklé provozní náplně museli hasiči zasypat sorpčním materiálem. Provoz byl plně obnoven po zhruba dvouhodinovém zásahu.

K nehodě došlo pravděpodobně tak, že 42letý řidič auta značky Škoda Felicia jedoucí směrem na Hradec Králové nejel při pravém okraji vozovky, přejel do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucí Škodou Fabií a následně se čelně střetl s protijedoucí Škodou Fabií Combi, do které narazil ještě řidič vozidla Dacia Logan jedoucí směrem na Jičín, protože nestačil na vzniklou situaci zareagovat. Škoda Fabia skončila v pravém příkopu ve svém směru jízdy.

S blíže nespecifikovaným zraněním byl řidič Felicie a řidička Fabie převezeni do hradecké fakultní nemocnice.

Policisté u všech 4 řidičů vyloučili alkohol dechovou zkouškou. Technická závada, jako příčina nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Na vozidlech byla odhadnuta škoda ve výši 210 tisíc korun.

por. Iva Kormošová, Policie ČR

Jednotky zajistily kompletní úklid vozovky po nehodě. Na místě události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a z Hořic a dále také jednotka hasičů z ČEPRO a. s. Cerekvice nad Bystřicí.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet