Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto u Sudoměřic u Bechyně vyjelo ze silnice a skončilo v místním rybníce, řidička nebyla zraněna

Dvě jednotky, a to profesionální hasiči ze stanice Týn nad Vltavou a dobrovolní hasiči obce Bechyně, byly 16.01.2018 minutu po 7. hodině ranní vyslány do Sudoměřic u Bechyně, části obce Bežerovice, kde havaroval osobní automobil.

Hasiči vyjeli k nehodě vybaveni člunem a materiálem pro práci na vodě, protože auto vyjelo ze silnice a skončilo v místním rybníce. Když k nehodě přijeli týnští hasiči, našli auto v rybníce bez posádky. Řidička byla již doma, nezraněna.

Hasiči průzkumem zjistili, že z auta nevytekly žádné provozní kapaliny. Velitel zásahu si mezitím na vyproštění povolal posilovou jednotku – automobilový jeřáb. Do Bežerovic tak vyjela i českobudějovická profesionální jednotka.

Po ukončení šetření policistů, kteří následně v místě nehody silnici uzavřeli, mohli hasiči zahájit vyprošťování. Auto bylo z rybníka jeřábem vyproštěno krátce před 10. hodinou, odvoz zajistila odtahová služba.

Při vyprošťování uniklo na hladinu rybníka malé množství provozních kapalin. Hasiči ho zlikvidovali sorbentem. Poté bylo místo zásahu předáno Policii ČR.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet