Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár hospodářské budovy v Bravanticích na Novojičínsku si vyžádal život osoby

Pět jednotek hasičů zasahovalo v noci z 19. na 20. ledna 2018 u požáru dvoupatrové budovy v obci Bravantice na Novojičínsku.

Krátce po půl jedenácté večer bylo na operační středisko HZS MSK přijato tísňové volání oznamující požár hospodářské dvoupatrové budovy o půdorysu 5×5m. Na místo události byly vyslány dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic Bílovec a Nový Jičín se dvěma cisternami a s nimi i tři jednotky sboru dobrovolných hasičů z Bílovce, Bravantic a Studénky s celkem pěti kusy cisteren a jedním dopravním automobilem.

Po příjezdu na místo události nasadili hasiči na likvidaci požáru celkem tři vodní proudy a již za dvacet minut měli požár lokalizován. V průběhu hašení byla uvnitř budovy nalezena osoba, která již nejevila známky života. Hasiči dále rozebírali konstrukce a vyhledávali skryté hoření, které následně prolívali vodou. Celková likvidace požáru byla provedena krátce po půl jedné ráno.

Příčina požáru je v šetření vyšetřovatelů HZS MSK a Policie České republiky. Škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc Kč.

Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet