Sobota 12. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda zaměstnala hasiče

Dne 11. června v 10.55 hodin zasahovali hasiči u dopravní nehody, která se stala na silnici mezi Dobrkovem a Luží. Jednalo se o nehodu dvou automobilů. Při nehodě byla jedna osoba zraněna těžce a další osoba byla v šoku. Na místo byl přivolán vrtulník, který transportoval zraněnou osobu do nemocnice.

Bouřka, která se přehnala 11. června přes Českou republiku, zasáhla i Pardubický kraj. Prudký déšť se silným větrem zejména vyvracel stromy a lámal větve. Hasiči Pardubického kraje zaznamenali celkem 27 výjezdů během několika hodin.

Nejvíce výjezdů hasiči zaznamenali na Orlickoústecku a Chrudimsku. Počasí způsobilo problémy i na železnici. Strom spadl na železniční trať z Jablonného nad Orlicí do Těchonína. Nákladní vlak narazil do spadlého stromu. Trať byla zprůjezdněna kolem 18.30 hodin.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Dne 11. června v 10.55 hodin zasahovali hasiči u dopravní nehody, která se stala na silnici mezi Dobrkovem a Luží. Jednalo se o nehodu dvou automobilů. Při nehodě byla jedna osoba zraněna těžce a další osoba byla v šoku. Na místo byl přivolán vrtulník, který transportoval zraněnou osobu do nemocnice. Hasiči pomohli záchranné službě se zraněnou osobou, dále odpojili akumulátory, aby nedošlo k požáru a odstranili následky nehody.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje¨


-swo-

Sdílet