Sobota 12. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro zraněného na dálnici přiletěl vrtulník

K vážné dopravní nehodě se zraněním čtyř lidí dnes dopoledne hasiči vyjížděli na dálnici D2 na Břeclavsku. Nehoda, ohlášená v 8.41 hodin, se stala na 42. kilometru dálnice D2 ve směru z Brna na Slovensko. Vozidlo Ford Galaxy, v němž cestovali čtyři mladí muži, vyjelo z vozovky do svahu a po zhruba 100 metrech jízdy vedle komunikace skončilo čtyři metry od dálnice převrácené na levém boku. Při nehodě byl zraněn 22letý řidič a další tři muži ve věku 22, 26 a 30 let.

Na místě zasahovala jednotka hasičů ze stanice v Břeclavi. Při jejím příjezdu byli všichni muži mimo vozidlo. Hasiči zraněným poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu zdravotníků dále pomáhali při jejich stabilizaci a naložení na nosítka k transportu do nemocnice. Jednoho ze zraněných do nemocnice dopravil vrtulník letecké záchranné služby, další dva muže odvezly sanitky. Čtvrtý člen osádky vozidla, šestadvacetiletý muž utrpěl jen povrchová zranění a zdravotníci ho ošetřili na místě.


Na havarovaném vozidle hasiči udělali opatření proti případnému vzniku požáru a odpojili baterii. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Po vyšetření nehody hasiči auto na žádost policie pomocí lana a navijáku vyprostili ze svahu a vytáhli na krajnici dálnice. Po dobu odstraňování následků nehody byl provoz na dálnici ve směru na Bratislavu omezen do jednoho jízdního pruhu, při přistání vrtulníku byla dálnice uzavřena.



por. Mgr. Jaroslav Haid – tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-kaw- 

Sdílet