Sobota 12. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po havárii domíchávače u Bystřice p. Hostýnem

Dne 6. 7. 2009 ve 22:40 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii domíchávače u Bystřice pod Hostýnem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že před obcí došlo k havárii nákladního auta zn. Tatra s nadstavbou na pomíchávání betonu.

Dne 6. 7. 2009 ve 22:40 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii domíchávače u Bystřice pod Hostýnem.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že před obcí došlo k havárii nákladního auta zn. Tatra s nadstavbou na pomíchávání betonu.

Řidič havaroval s plně naloženým nákladním autem mimo silnici, kde se převrátil na bok. Při havárii nebyl nikdo zraněn a z vozu řidič vylezl bez problémů. Hasiči převrácené auto zajistili proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Řidič si také sám zajistil vyproštění vozidla zpět na silnici.

Hasiči předali místo havárie policii a jednotka se vrátila zpět na základnu. Řidič byl poučen s tím, že v případě zjištění úniku kapalin v době vyprošťování znovu na místo vyjedeme a pomůžeme s likvidací následků.

Během časných ranních hodin byl převrácený domíchávač vrácen zpět na kola a odtažen. Po vyproštění byl zjištěn únik oleje a na místo znovu vyjeli hasiči v 05:08 hod. Olejová skvrna byla zlikvidována sorbenty.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet