Sobota 12. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě kamionu praskla palivová nádrž

Dopravní nehoda kamionu u Železného Brodu byla na tísňovou linku 112 nahlášena ve středu 8. července 2009 v 08:27 hodin. Do udaného prostoru byli vysláni profesionální hasiči HZS LK ze stanic Velké Hamry a Jablonec n. N. a železnobrodští dobrovolní hasiči.

Jako záloha byli na stanici Jablonec n. N. povoláni dobrovolní hasiči z Jablonce n. N. – Proseče n. N. Na místě hasiči zjistili, že se jedná o dopravní nehodu kamionu a osobního automobilu. Nikdo nebyl zraněn. Z nádrže kamionu uniklo dle řidiče cca 500 litrů nafty. Nafta unikla na silnici, na krajnici silnice do půdy a do vody v náhonu do malé vodní elektrárny. K likvidaci nafty na vodoteči a na komunikaci byl použit sorbent. Na potoce Žernovník byly zřízeny dvě norné stěny.

Krajnice, kde natekla nafta do půdy, byla předána správci komunikace. Zástupci správce povodí prováděli průzkum dále po proudu a na řece Jizeře. Konstatovali, že použití další norné stěny, vzhledem k minimální koncentraci, by nebylo účelné. Použitý sorbent byl po dohodě se zástupci odboru životního prostředí města Železný Brod odvezen do jejich sběrného dvora.

kpt. Ing. Radek Vojík
HZS Libereckého kraje

-miw-

Sdílet