Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Simulovaný požár zemědělské techniky prověřoval hasiče z Mariánských Lázní

Dne 9. července od 8 hod. proběhlo v areálu technického zázemí farmy Vysoká prověřovací cvičení jednotky HZS Mariánské Lázně, zaměřené na zdolávání požáru zemědělské techniky. Námětem cvičení byl požár traktoru po krádeži nafty, kdy vyrušení zloději pro odvedení pozornosti v jejich pronásledování, provedli zapálení zaparkovaného stroje, zápalnou lahví.

Dne 9. července od 8 hod. proběhlo v areálu technického zázemí farmy Vysoká prověřovací cvičení jednotky HZS Mariánské Lázně, zaměřené na zdolávání požáru zemědělské techniky.

Námětem cvičení byl požár traktoru po krádeži nafty, kdy vyrušení zloději pro odvedení pozornosti v jejich pronásledování, provedli zapálení zaparkovaného stroje, zápalnou lahví. Šířící se požár hrozí přenosem na další zaparkovanou techniku, a okolní objekty v areálu. Je povolána jednotka PO. Jednotka po příjezdu na místo provedla likvidaci požáru pomocí vysokotlakého proudu s pěnou a následně provedla položení pěnového koberce v okolí stroje.

Po splnění cvičebních úkolů proběhla exkurze v areálu a přesun zúčastněných na farmu Vysoká, kde byla připravena k prohlídce zemědělská technika. Příslušníci tak mohli vidět, osahat si a vyzkoušet moderní stroje Masery Fergusson, kombajn Class a další techniku. Spolumajitel farmy pan Sýkora, se kterým máme trvale velice dobrou spolupráci, si dal na přípravě exkurze záležet. Samotné cvičení i exkurze splnila cíl, a předčila naše očekávání. V době probíhajících prací na lukách a nadcházející sklizně obilovin, bylo toto téma velice aktuální.

npor.Gaier Martin
velitel stanice Mariánské Lázně

prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje 

-miw-

Sdílet