Sobota 12. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v řadovém domku v Liberci

Ve čtvrtek 9. července 2009 v 19:10 hodin byl na tísňovou linku 112 ohlášen požár v řadovém rodinném domku v Březnické ulici v Liberci – Dolním Hanychově.

Ve čtvrtek 9. července 2009 v 19:10 hodin byl na tísňovou linku 112 ohlášen požár v řadovém rodinném domku v Březnické ulici v Liberci – Dolním Hanychově. Na místo byli vysláni profesionální hasiči HZS LK ze stanice Liberec a z podniku SŽDC s. o., dále dobrovolní hasiči z libereckých jednotek Pilínkov a Horní Hanychov. Dobrovolná jednotka z Liberce – Růžodolu I byla povolána jako záloha na profesionální stanici.

Po příjezdu na místo hasiči nalezli hořící patrovou bytovou jednotku a garáže v řadovém domku. Na hašení požáru bylo nasazeno 6 cisternových automobilových stříkaček a 1 automobilový žebřík. Požárem byly zasaženy 2 garáže a 2 bytové jednotky (jedna zničena zcela, druhá částečně) a na dalších dvou popraskala okna vlivem sálavého tepla. V garážích oheň poškodil osobní automobil, motocykl, čtyřkolku a frézu.

Požárem způsobené škody byly vyčísleny na cca 750 tis. Kč, hasiči svým zásahem uchránili hodnoty ve výši cca 2,5 mil. Kč. Příčina požáru je v šetření.

Autor: kpt. Ing. Radek Vojík
HZS Libereckého kraje

-miw-

Sdílet