Sobota 12. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po vážné dopravní nehodě u Kvasic

Dne 10. 7. 2009 v 15:30 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Kvasic na Kroměřížsku. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Kvasice došlo k vážné dopravní nehodě mezi dvěma osobními vozy zn. Ford Fiesta a Š Forman.

Dne 10. 7. 2009 v 15:30 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Kvasic na Kroměřížsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Kvasice došlo k vážné dopravní nehodě mezi dvěma osobními vozy zn. Ford Fiesta a Š Forman.

Osmadvacetiletý řidič osobního vozu Ford objížděl jiné odstavené osobní auto u krajnice, když přejel do protisměru a čelně narazil do formanu. Sám mladý řidič utrpěl zranění, stejně jako i manželský pár ve druhém autě. Všichni tři byli předáni do péče přivolaného lékaře zdravotnické záchranné služby, který je po prvotním ošetření převezl do nemocnice k dalším nezbytným vyšetřením a případné hospitalizaci. Svědectví o průběhu nehody poskytla žena, která se ukryla před silným deštěm do svého odstaveného vozu u krajnice a byla přímým pozorovatelem nehody.

Hasiči zajistili vozy proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali sorbenty. Po dopravní nehodě došlo k zablokování silnice k obci Kvasice. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla značně omezena průjezdnost od obce Nová Dědina a doprava byla odkláněna na objízdné trasy. Po zadokumentování nehody pomohli hasiči s odklizením vraků a s uvolněním dopravy.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet