Sobota 12. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po velmi těžké nehodě motorkáře u Napajedel

Dne 12. 7. 2009 v 17:06 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké nehodě motorkáře u Napajedel. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem.

Dne 12. 7. 2009 v 17:06 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké nehodě motorkáře u Napajedel.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/55, mezi obcí Napajedla a Otrokovice, došlo k velmi těžké dopravní nehodě mezi motocyklem zn. Honda a přívěsem za traktorem.

Třiatřicetiletý motocyklista předjížděl traktor s přívěsem po pravé straně vozovky, když zemědělský stroj začal odbočovat mimo hlavní komunikaci. Ve vysoké rychlosti narazil motorkář do návěsu, způsobil si těžké zranění ruky i těla a upadl do bezvědomí.

Jako první mu na místě poskytovali pomoc další řidiči. Po příjezdu hasičů byla motocyklistovi poskytnuta první předlékařská pomoc. Následně byl řidič předán do péče zdravotnické záchranné služby, jehož posádka se snažila o jeho oživení. Po několika desítkách minut boje o zachování jeho základních životních funkcí v sanitním voze byl řidič motocyklu převezen do nemocnice ve Zlíně. Po převozu do nemocnice řidič motocyklu svým těžkým zraněním podlehl.

Hasiči zajistili motocykl proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbenty. Krevní stopy byly po nehodě kryty dekou před přítomnými novináři a dalšími osobami. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost po hlavní komunikaci a doprava byla regulována hlídkou policie.

Sdílet