Sobota 12. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda u Středokluk si vyžádala čtyři zraněné osoby

Vážná nehoda osobního vozidla na dálnici R7 ve směru na Chomutov nedaleko obce Středokluky byla na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášena v sobotu 11. července odpoledne.

Vážná nehoda osobního vozidla na dálnici R7 ve směru na Chomutov nedaleko obce Středokluky byla na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášena v sobotu 11. července odpoledne.

Na místo události byla vyslána zásahová jednotka středočeských hasičů ze stanice Roztoky s cisternovou automobilovou stříkačkou a posilová jednotka pražských hasičů ze stanice Petřiny s cisternovou automobilovou stříkačkou a rychlým zásahovým automobilem.

Jako první na místě události zasahovala jednotka pražských hasičů. Ta provedeným průzkumem zjistila, že se jedná o vážnou dopravní nehodu osobního vozidla. Ve vozidle cestovaly celkem čtyři osoby. Všechny osoby byly vyproštěny před příjezdem hasičů.

Na místě zasahoval vrtulník a dvě posádky záchranné služby. Záchranáři na místě ošetřili čtyři zraněné osoby. Při nehodě utrpěl těžká mnohočetná poranění muž, který zřejmě nebyl připoután a byl při nehodě katapultován ven z vozu. Muž byl v bezvědomí, po ošetření a zajištění byl z místa nehody transportován pražskou leteckou záchrannou službou. Dva mladíky s pohmožděninami záchranáři převezli sanitním vozem do Fakultní nemocnice Motol na dětskou traumatologii. Devatenáctiletou dívku se zlomenou dolní končetinou záchranáři přepravili do kladenské nemocnice.

Hasiči provedli odpojení akumulátoru a zamezili úniku provozních kapalin. Dálnice byla přibližně hodinu uzavřena ve směru na Prahu kvůli zasahujícím složkám IZS.

Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno
HZS Středočeského kra­je

-miw-

Sdílet