Sobota 12. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár hospodářských objektů v obci Podolí na Vsetínsku

Dne 13. 7. 2009 ve 13:02 hod. byli hasiči informováni o požáru domu v obci Podolí na Vsetínsku. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Kunovice, Podhradní Lhota, Kelč a Podolí.

Dne 13. 7. 2009 ve 13:02 hod. byli hasiči informováni o požáru domu v obci Podolí na Vsetínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Kunovice, Podhradní Lhota, Kelč a Podolí. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru dvou hospodářských objektů na zahradě rodinného domu.

Před příjezdem hasičů na místě pomáhali sousedé, kteří požár jako první zpozorovali a nahlásili na tísňovou linku hasičů. Včas se jim také podařilo vypustit ze zahrady ustájeného koně, který tak byl ochráněn před případným zraněním.

Už při příjezdu hasičů byl z dálky vidět mohutný oblak kouře. Objekt hospodářského stavení byl už prakticky celý v plamenech. Jako první na místo přijela jednotka dobrovolníků z Kunovic, následována profesionály. Postupně bylo rozvinuto vodní vedení a hasiči se snažili o rychlou lokalizaci i likvidaci požáru. Plameny byly tentokrát příliš rychlé a v otevřeném prostoru zahrady se požár bleskově rozšířil na dřevěné konstrukce budov i na uskladněný hořlavý materiál.

Požár byl lokalizován asi po deseti minutách intenzivního hašení. Celková likvidace požáru však hasičům trvala další hodinu. Hospodářská stavení byla zcela zničena. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Požár kompletně zničil dva hospodářské objekty napojené na sebe, a to stodolu a seník. Plameny zničily všechno na ploše asi 9 × 5 metrů. Uvnitř shořelo především uskladněné seno a sláma. Požárem způsobená škoda byla odhadnuta na 50.000 Kč. Příčina vzniku požár je nadále v šetření hasičů a jsou zkoumány různé verze.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet