Sobota 12. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jedna z prvních jízd skončila totálním zničením vozu

Dne 14. 7. 2009 ve 13:40 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u obce Stupava. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Koryčany. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na konci obce Stupava došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Renault Scénic.

Řidič osobního auta jel ve směru na Koryčany, když zjistit požár vozu. S autem okamžitě zastavil u krajnice a se svou spolujezdkyní i dcerou stačil včas vystoupit. Požár se začal bleskově rozšiřovat z přední části vozu. Absence hasicího přístroje je odsoudila k čekání na pomoc od hasičů, které si přivolali mobilním telefonem na tísňové lince.

Z hasičů jako první dorazila jednotka dobrovolníků, a to za devět minut od výjezdu. Vozidlo bylo takřka celé v plamenech a pomocí vysokotlakého proudu vody se hasiči snažili požár lokalizovat. Po příjezdu profesionálů byl požár dohašen. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Řidič vypověděl o své jízdě a o tom, že vozidlo zakoupil pouze před pár dny v autobazaru. Požár vozidlo zcela zničil a majiteli způsobil škodu za 150.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet