Sobota 12. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při střetu na železničním přejezdu tlačila drezína automobil 20 metrů před sebou

Dne 16. 7. 2009 v 08:57 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě na přejezdu ve Zlíně.

Dne 16. 7. 2009 v 08:57 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě na přejezdu ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma zásahovými vozy, kterou posílila jednotka drážních hasičů z Přerova s rychlým zásahovým vozem a jeřábem. Na místo nehody vyjel také velicí důstojník směny ze Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na železničním přejezdu v průmyslové části Zlín, Příluky, došlo ke střetu osobního auta zn. Š Octavia s drážním vozidlem.

Řidič vjel z hlavní komunikace na přejezd se světelným znamením, a to v době, kdy tudy projíždělo drážní vozidlo. Došlo ke vzájemnému střetu a k zaklínění zraněného řidiče osobního vozu. Drezína tlačila po kolejích auto asi dvacet metrů před sebou.

Nehoda se stala nedaleko stanice hasičů a profesionální záchranáři tak byli na místě za minutu od výjezdu. Hasiči si k vraku natáhli speciální vyprošťovací zařízení a začali se postupně dostávat do vozu. Po odstřižení dveří bylo uvolněno sevření kolem nohou a zraněný byl vytažen ven. Řidič se záchranáři komunikoval i přes své bolestivé zranění a lehký šok. Okamžitě byl předán do péče posádky zdravotnické záchranné služby, která mu poskytla první pomoc a po ošetření ho odvezla do nemocnice k další nezbytné péči.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena doprava u hlavního silničního tahu I/49 a zcela byla zastavena doprava přes přejezd i na železniční trati.

Vraky hasiči zabezpečili proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Místo bylo předáno policii, drážním hasičům a drážní inspekci.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet