Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střet osobního a nákladního vozidla zastavil provoz na silnici 20 u Selibova

Dne 11. května 2018 v 17:25 hod. přijal operační důstojník Integrovaného operační střediska Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje oznámení o dopravní nehodě s čelním střetem na silnici I/20 u obce Selibov na Písecku.

Na místo okamžitě vyjely všechny složky Integrovaného záchranného systému, kde zjistili, že osobní vozidlo a nákladní vozidlo jsou mimo komunikaci, ale pro rozsypané části obou vozidel, je neprůjezdný hlavní silniční tah z Písku na Vodňany.

V osobním vozidle tovární značky Kia Carens byl zaklíněn jeho řidič.

Průzkum na místě nehody ukázal, že obě havarovaná auta pro srážce skončila v příkopu. V osobním autě zůstal zaklíněný zraněný řidič, u kterého zasahující hasiči okamžitě zahájili vyprošťování.

Na jeho vystřihání museli použít hydraulické vyprošťovací zařízení. Po několika minutách ho předávali zdravotníkům ZZS.

Do nemocnice byl řidič transportován letecky.

uvedla Vendula Matějů z HZS Jihočeského kraje.

Dopravní policisté Územního odboru Písek provedeným šetřením zjistili, že řidič (roč. 1969) uvedeného osobního vozidla jel ve směru Písek – České Budějovice, kde v katastru obce Selibov z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde levobočně havaroval do protijedoucího nákladního vozidla tovární značky Mercedes Benz.

Po nárazu obě vozidla skončila v silničním příkopu a travnaté ploše u velmi frekventované komunikace.

Uvedená silnice byla nejméně do 21:00 hod. uzavřena pro veškerý provoz, další policisté odkláněli všech vozidel na Týn nad Vltavou.

por. Bc. Milan Bajcura
Policie ČR
Sdílet