Sobota 12. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

17.07.2009 23:59 – ÚLK

Mezi 17:07 až 20:35 vyjely hasičské jednotky v Ústeckém kraji k čerpání vody v 57 případech. Z toho 37 bylo v okresu Ústí nad Labem, 9 v okresu Děčín, 7 v okresu Litoměřice, 2 v okresu Louny.

Jednotky v Ústí nad Labem dále vyjely k vytažení osobního auta z vody pod viaduktem na Předmostí a odstranění 6 spadlých stromů. V Děčíně – Boleticích a Loubí vyjely jednotky odstranit dva spadlé stromy a na Litoměřicku 1 strom v Mšeném-Lázních.

V Ústí nad Labem byly nejčastěji hlášeny zatopené sklepy a to jak v centru tak v okrajových částech. Voda z kanalizace natekla do kina Hraničář, do garáží na Střekově a v dalších částech města, voda byla hlášena v podzemním parkovišti obchodního domu Kaufland nebo v sklepní restauraci na Mírovém Náměstí.

V Děčíně byla hlášena voda ve sklepích v Starém Městě, Vilsnicích, Jílovém – Martiněvsi, Bynově, Dolním Oldřichově, Dobkovicích a v areálu Četrans v Malšovicích. Na Litoměřicku vyjely jednotky k čerpání vody do Chvalína, kde pročistily ucpanou kanalizaci, v Račiněvsi čerpaly vodu ze zatopeného dvora, v Lovečkovicích – Touchořinách vodu ze sklepů, Třebušíně – Řepčicích vodu ze sklepa.

Na Lounsku čerpala podniková jednotka vodu v elektrárně Počerady.

Info: HZS ÚLK

-miw-

Sdílet