Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár osobního auta na největším sídlišti ve Zlíně

Dne 20. 7. 2009 v 17:56 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na sídlišti Jižní Svahy došlo k požáru osobního auta zn. Toyota Carina E.

Řidička osobního auta ucítila za jízdy v kabině kouř. S vozem zastavila u krajnice a po vystoupení se nejdříve vyvalil kouř a o chvíli později i vyšlehly plameny z motorového prostoru. Kapotu neotvírala, nepokoušela se požár hasit a na pomoc vyjeli profesionální záchranáři.

Po příjezdu hasičů už plameny zachvátily celou přední část vozu a začaly se rozšiřovat do kabiny. Bleskově bylo rozvinuto vysokotlaké vodní vedení a požár byl během deseti minut lokalizován a uhašen. Zásahem se podařilo zabránit kompletnímu zničení auta. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Řidička hasičům popsala svou zkušenost a zničená část vozu jí způsobila škodu asi za 50.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit zbytek vozu za 50.000 Kč. Podle zasahujících hasičů mohlo jít o technickou závadu.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet