Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U několika desítek událostí zasahovali hasiči v souvislosti se silnou bouřkou a vytrvalým deštěm v Jihočeském kraji

Profesionální a dobrovolní hasiči zasahovali 24. května 2018 v souvislosti se silnou bouřkou a vytrvalým deštěm na Českobudějovicku u 25 událostí.

Dvanáctkrát odstraňovali spadané stromy (šestkrát České Budějovice, Otěvěk, Lhota, Nová Ves, Ševětín, Rudolfov a Munice), v 11 případech čerpali vodu ze sklepů či kanalizací (sedmkrát České Budějovice, Lišov, Hosín, Libníč, Dobrá Voda u Českých Budějovic, v Českých Budějovicích pak na Plzeňské ulici řešili vodu zateklou do elektrorozvodů v domě a na Sokolském ostrově na žádost pořadatele majálesu monitorovali velké kaluže (zde nebylo možné vodu odčerpávat).


Profesionální a dobrovolní hasiči zasahovali v souvislosti se silnou bouřkou a vytrvalým deštěm na Jindřichohradecku u 4 událostí. Dvakrát odstraňovali spadané stromy (Přesek, Bor), v Lomnici nad Lužnicí hasiči uvolňovali ucpaný kanál a v Třeboni čerpali vodu ze sklepa.


Profesionální a dobrovolní hasiči zasahovali v souvislosti se silnou bouřkou a vytrvalým deštěm na Písecku u 12 událostí. Šestkrát odstraňovali spadané stromy (dvakrát Milenovice, Nová Dobev, Stará Dobev, Milevsko a Zvíkovské Podhradí).

Čtyřikrát čerpali vodu ze sklepů a kanalizací (Kučeř, Sepekov, Milevsko, Hrejkovice), v Písku pročišťovali okap na střeše, když voda zatékala do domu, a v Božeticích vytahovali osobní auto, které zajelo do laguny.


Profesionální a dobrovolní hasiči zasahovali v souvislosti se silnou bouřkou a vytrvalým deštěm na Strakonicku 2 událostí. Ve Strakonicích odklidili spadlou větev, ve Vodňanech monitorovali dům po úderu blesku.


Profesionální a dobrovolní hasiči zasahovali v souvislosti se silnou bouřkou a vytrvalým deštěm na Táborsku u 4 událostí. Třikrát odstraňovali spadané stromy (Podboří, Roudná, Klenovice), v Malšicích čerpali vodu ze sklepa.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet